خبر انعقاد قرارداد جهت احداث نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی شماره ۳ اندیمشک با حضور وزیر کار، رئیس سازمان بازنشستگی کشور به عنوان سرمایه گذار، مدیرعامل شرکت مپنا به عنوان مجری طرح و دکتر حسنوند نماینده مردم اندیمشک در ماههای گذشته، افتتاح دو نیروگاه مقیاس کوچک در شهرک صنعتی توسط رئیس جمهور، حضور مسئولین کشوری و استانی به منظور پیگیری جهت تسریع در اجرای پروژه های بزرگ نیروگاهی و جلسات مختلف توسط دکتر حسنوند و مسئولین شهرستان به منظور برطرف کردن موانع و تامین نیازهای نیروگاههای اندیمشک، نشان از آینده روشن شهرستان اندیمشک در ایم صنعت بزرگ دارد و بهانه ای شد تا اهمیت صنعت نیروگاهی در آینده کشور و رشد و توسعه شهرستان، جایگاه اندیمشک در آینده این صنعت و چرایی حرکت اندیمشک به سمت قطب نیروگاهی شدن را مورد ارزیابی قرار دهیم.
صنعت نیروگاهی و برق یکی از زیر ساختهای حیاتی و بنیادین سایر صنایع بشمار رفته و نقش مهمی در توسعه صنعتی و اقتصادی کشورهای در حال توسعه، بدلیل ضرورت نیاز در فرآیند تولید کالا و محصولات و در نهایت تولید ناخالص داخلی، ایفا می کند.
صنعت نیروگاهی کشور با عملکرد درخشان خود در چند سال گذشته هماکنون به یکی از پایههای اساسی توسعه کشور بدل شده است. این صنعت توانسته با افزایش ظرفیت تولید و همچنین بهرهبرداری پایدار نقشی حیاتی را در توسعه و پیشرفت کشور ایفا نماید.
در شرایطی که صادرات نفتی و اکثر صادرات غیرنفتی کشور به زیر صفر رسیده است، صادرات برق به عنوان یکی از مهمترین صادرات کشور موجب ارز آوری و سود فراوان برای کشور شده و با وجود تلاش غرب برای منزوی سازی ایران، کشور ما با جایگاهی که در حوزه برق و انرژی بدست آورده است، بسیاری از کشورهای منطقه به آن وابسته هستند و توانایی قطع واردات برق از ایران را ندارند.
اما نقش اندیمشک در این صنعت مهم و در آینده درخشان صنعت نیروگاهی کشور و استان چیست؟
شهرستان اندیمشک همواره به عنوان یکی از شهرستانهای مهم در حوزه انرژی شناخته می شود. از معادن نفت آن که بگذریم، وجود دو سد بزرگ و احداث سومین سد و اجرای نیروگاههای متعدد با ظرفیت تولید بسیار بالا، این شهرستان را به قطب نیروگاهی و شاهراه حیاتی تولید برق بدل خواهد نمود.
اندیمشک با توجه به موقعیت خاص جغرافیایی و داشتن ظرفیت های بزرگ و بالقوه ای که در خود دارد همواره از استعداد و پتانسیل بالایی برای تبدیل شدن به قطب صنعتی و نیروگاهی کشور برخوردار است.
این ظرفیت ها در طول سالهای گذشته با پیگیری های دکتر حسنوند و مسئولین شهرستان به خوبی تقویت شده تا با برنامه ریزی درست، جذب سرمایه گذار و ایجاد زیرساخت های مناسب جهت اجرای طرح های بزرگ صنعتی و اقتصادی،اندیمشک به عنوان قطب نیروگاهی کشور، به نگینی در دروازه شمالی خوزستان بدل گردد.
اما دلیل تاکید دکتر حسنوند بر احداث نیروگاههای مختلف، تقویت نیروگاههای موجود، بهره برداری هرچه بیشتر از ظرفیت های بزرگ سه سد کرخه، دز و بالارود و درکل تبدیل شدن به قطب نیروگاهی کشور چیست؟
همانگونه که ذکر گردید صنعت نیروگاهی کشور از جمله حوزه های بسیار مهم و حیاتی کشور است که علاوه بر رشد صنعتی کشور، در توسعه اقتصادی، صادرات و ارتقا جایگاه ایران در منطقه نقش بسیار مهمی را ایفا کرده و به نوعی بخش زیادی از آینده کشور به رشد و توسعه ی حوزه گره خورده است.
صنعت نیروگاهی اندیمشک علاوه بر ایجاد اشتغال، تامین برق و انرژی مورد نیاز در حوزه صنعت و رشد اقتصادی که برای شهرستان به همراه خواهد داشت، برای استان و کشور نیز بسیار مهم بوده و با اجرای طرح های نیروگاهی و تبدیل شدن اندیمشک به قطب نیروگاهی، این شهرستان جایگاهی بسیار ویژه در کشور و استان به دست خواهد آورد.
اهمیت حوزه انرژی، نقش مهم برق در تمام حوزه های زندگی بشر و نیاز ضروری کشورهای همسایه به برق، اهمیت شهرستان اندیمشک به عنوان شهری با چند سد و نیروگاه را دوچندان خواهد نمود و باعث خواهد شد توجه مسئولین به اندیمشک و نیازهای آن شکلی ویژه پیدا کند.
نیازهای متقابل کشور و شهرستان به یکدیگر در و نیازهای متقابل اندیمشک با دیگر شهرهای استان و کشور در حوزه انرژی، سبب ارتباط متقابل و موثر آنان شده و این شهرستان با داشتن چنین ظرفیت بزرگی در کنار موقعیت خاص جغرافیایی خود که نقطه اتصال سه استان بوده و پتانسیل های بسیاری که در حوزه های مختلف از جمله انرژی، کشاورزی، گردشگری، صنعت و… دارا می باشد قطعا آینده ای بسیار روشن و درخشان خواهد داشت.
همگان به خاطر دارید که دو هفته پیش نیروگاههای مقیاس کوچک لور و تنگوان در شهرک صنعتی اندیمشک طی مراسمی که با حضور استاندار خوزستان، مدیران ارشد شرکت توزیع برق، مدیران شرکت مپنا و جمعی از مدیران استانی و منطقه ای برگزار گردید توسط رئیس جمهور به صورت ویدئوکنفرانس افتتاح گردید. اهمیت این افتتاحیه تنها به بهره برداری از دو نیروگاه ختم نمی شود، بلکه اهمیت آن در ایجاد فرصتی مناسب برای دیده شدن اندیمشک و ظرفیت های آن در استان و کل کشور است. انتخاب شهرستان اندیمشک به عنوان میزبان افتتاحیه چند نیروگاه بزرگ در استان بی دلیل نیست.این اتفاق نمایانگر اهمیت شهرستان اندینشک در این حوزه و جلب توجه مسئولین کشوری و استانی به ظرفیت ها و پتانسیل های بسیار بزرگ شهرستان اندیمشک است که اتفاقات بسیار خوبی را در پی خواهد داشت. وقتی احداث دو نیروگاه مقیاس کوچک در شهرستان سبب توجه مسئولین ارشد کشور و استان به اندیمشک می شود، بهره برداری از دو نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی و افتتاح سد بالارود و نیروگاه آن چه اتفاقات را برای شهرستان رقم خواهد زد؟
نیروگاه سیکل ترکیبی دوکوهه با اعتبار ۶۰۰ میلیون یورو و ظرفیت تولید ۵۰۰ مگاوات برق، نیروگاهها سیکل ترکیبی وزارت رفاه، سازمان بازنشستگی کشور با اعتبار ۲۴۰ میلیون یورو و ظرفیت تولید ۵۰۰ مگاوات برق، نیروگاههای لور و تنگوان با اعتبار ۶۰۰ میلیارد تومان و ظرفیت تولید ۵۰ مگاوات برق، علاوه تولید برق، ایجاد صدها شغل و رشد اقتصادی که به همراه خواهد داشت پایه گذار اتفاقات بسیار خوب برای مردم این شهرستان خواهد شد. مبلغی که برای اجرای این نیروگاهها در اندیمشک سرمایه گذاری شده خود نشانگر اهمیت شهرستان در این حوزه و جلب توجهات به سمت آن می باشد.
اندیمشک در شرایطی بسیار ویژه قرار دارد. موقعیت امروز اندیمشک رویای شهرستان های بسیار زیادی در کشور است. اما امروز اندیمشک در این موقعیت قرار گرفته و به سرعت پله های ترقی را طی می کند تا دلیلی محکم برای اثبات این حقیقت باشد که با اعتماد، وحدت و صبر هر ناممکنی ممکن خواهد شد.
شرایط و موقعیت امروز اتفاقی نیست.از اندیمشک محروم در سال ۷۸ تا اندیمشک توسعه یافته امروز در آستانه سال ۱۴۰۰، راه زیادی طی شده است. این راه قدم به قدم تا مقصد طی شده و هر خشت این شهر پایه گذار خشت بعدی بوده تا بنای اندیمشک به زیباترین شکل ممکن به سقف برسد.
برای اینکه اندیمشک به شهرستانی مورد توجه مسئولین بدل شده و مورد استقبال سرمایه گذاران قرار بگیرد باید زیرساخت های لازم در آن ایجاد می شد و ظرفیت های بالقوه در آن آمادگی لازم برای بهره برداری را پیدا می کردند.
یک شهرستان برای اجرای طرح های بزرگ اقتصادی و پروژه های عظیم صنعتی باید از امکانات و شرایط لازم برخوردار باشد. سرمایه گذار برای هزینه کردن سرمایه خود باید اطمینان لازم را به دست آورده و شرایط را برای کار مهیا ببیند.
اندیمشک برای رسیدن به شرایط لازم برای جذب سرمایه گذار و اجرای طرح های بزرگ، صدها پروژه مختلف را در حوزه آموزش و پرورش، ورزش و جوانان، فرهنگ، برق رسانی، آبرسانی، گاز رسانی، مخابرات، راه سازی، عمران و آبادانی، گردشگری و سایر حوزه ها تعریف نموده و طی یک برنامه مشخص با پیگیری و تلاش شبانه روزی به اجرا رسانده است.
پروژه هایی که برای اجرای هرکدام پیگیری ها و رایزنی های فراوانی صورت گرفت.در طول سالهای گذشته مسئولین مختلف کشوری و استانی به اندیمشک دعوت شدند و نیازها و مشکلات اندیمشک را از نزدیک مشاهده کردند.مشکلات اقتصادی کشور می توانست هر پروژه ای را تعطیل نماید، اما در اندیمشک هیچ کاری تعطیل نشد. با هر مانع و هر مشکل تلاش ها چند برابر شد و پیگیری های بیشتر گردید. در سخت ترین شرایط هم جلسات و پیگیری ها برای آینده اندیمشک ادامه داشت تا امروز شاهد اتفاقات خوب پشت سر هم باشیم.
شهرستانی که راه صد ساله را در چند سال طی می کند بی شک باید مسئولی دغدغه مند، جهادی و عاشق مردم داشته باشد. فردی که خود را وقف مردم کرده و عاشقانه به دنبال برافروختن چراغی برای روشن ساختن آینده شهر است.
اندیمشک از معدود شهرستان های کشور است که چند پروژه بزرگ صنعتی از جمله دو پتروشیمی، کارخانه سیمان، پالایشگاه، شهرک های صنعتی و نیروگاههای بزرگ را با هم در حال اجرا دارد.
بی شک این شهرستان نقش مهمی را در آینده کشور و استان ایفا نموده و به بالاترین میزان رشد و بالندگی خواهد رسید.
شهرستان اندیمشک در شرایط بسیاری ویژه ای قرار دارد. شرایطی که ارزان به دست نیامده و حاصل سالها تلاش و پیگیری مداوم است. آینده روشن اندیمشک بسیار نزدیک است و امروز زمان حضور و مشارکت مردم در کنار مسئولین است تا از حاصل سالها صبر و اعتماد خود را بهره مند گردند.
اندیمشکِ امروز حاصل وحدت است. وحدتی بزرگ و مقدس که سازندگی را به همراه داشت. وحدتی که برای برداشتن آخرین و مهمترین گامها به سمت پیشرفت و توسعه باید مستحکم تر از پیش و استوارتر از همیشه باشد